Minulla on pömppis. Ja kaksari. Voi miten mukavaa. 

Turvotusta vatsan seudulle alkoi kertymään ainakin yli vuosi sitten, se oli nimittäin jo ennen lonkkamurtumaa. Olen normaalivartaloinen, mutta yhtäkkiä alkoi turvottamaan vatsaa ja ilmestyi kaksoisleuka. Mitä ihmettä. Ei auttanut vaikka kuinka treenasi ja teki vatsalihaksia. Ajattelin että nytkö se keski-ikä tuli, aineenvaihdunta hidastui ja painoa alkaa kertymään. Kokeilin vaikka ja mitä. Jätin purkan syönnin, ettei vatsaan kerry ilmaa. Vaihdoin maitotuotteet laktoosittomiin, kahvimaidon kaurajuomaan. Join detox-teetä. Kokeilin ruisleivän pois jättämistä. Vähensin sokeria ja hiilareita. Tein tuhansia (no ainakin kymmeniä) vatsalihasliikkeitä. Kysyin lääkäriltäkin neuvoa, mietin johtuuko verenpainelääkkeistä. Mikään ei auttanut. Etenkin iltaisin näytän siltä kuin olisin raskaana. Kun sain tänä keväänä tiedon Cushingista ja aloin selvittämään sen oireita, tuli ahaa-elämys. Rasvan kertyminen vyötärön seutuun, painon nousu ja kasvojen pyöristyminen johtuvat liikakortisonista. Okei, ilmankos mikään ei auttanut. 

Meinasin jo luovuttaa taistelun pömppistä vastaan, koskapa se on ja pysyy vaikka mitä tekisin. Olo meni kuitenkin niin sietämättömäksi, että pakko on yrittää taistella vastaan. Turvonnut olo on niin kamala, että jos sitä jotenkin voi helpottaa niin on se sen arvoista. Minut on helppo höynäyttää kokeilemaan kaikkea uutta, ja tällä kertaa höynähdin ostamaan puhdistuskuurin, kun sellainen sattui silmään verkkoapteekin tarjouskorissa. Puhdistuskuurin lisäksi olen käyttänyt Molkosan-valmistetta. 

 

Molkosan.jpg

Eväitä pömppiksen torjuntaan :) 

Molkosania olen käyttänyt joulusta asti. Se on maitohappovalmiste, joka edistää ruoansulatusta ja tehostaa aineenvaihduntaa. Laitan sitä ruokalusikallisen verran vesilasiin, juon aamulla ja ruoan yhteydessä, 2 tai 3 lasillista päivässä. Maku ei ole mitenkään miellyttävä, mutta siihen on jo tottunut. Molkosania on saatavilla myös makeutettuna.

Jouluähkyn aikaan tämä oli ehdoton. Sen jälkeen pidin taukoa, mutta koronan iskiessä oli pakko taas ottaa se käyttöön. Meillä leivotaan muutenkin paljon, ja korona ainakin kaksinkertaisti leipomisen määrän. Tekemisen puutteessa lapset leipoivat harva se päivä, ja eihän niitä leipomuksia voi syömättäkään jättää. Molkosan on jäänyt säännölliseen käyttöön, en uskalla kokeilla olla ilman. Harmi vaan kun on aika arvokasta, reilun kympin pullo. 

Bioteekin Elinvoima Puhdistuskuuri lupaa tehdä suursiivouksen koko keholle. Siinä on luonnon omia puhdistavia kuituja ja yrttejä, kuten nokkosenlehtiä, voikukanjuuria, kehäkukkaa, piparminttua ja siankärsämöä. Pakko olla siis terveellistä :)  Jauhetta laitetaan esim. mehukeiton sekaan, ja juodaan kahdesti päivässä. Maku oli tässäkin erikoinen, mutta ei paha. Kuurin alussa saattaa tulla paasto-oireiden kaltaisia puhdistumistuntemuksia, ja huomasin minäkin, että vessassa sai rampata vähän tiheämmin. Kuurin aikana minulla ei ollut nälän tunnetta juuri ollenkaan, tämä saattaisi siis toimia hyvin, jos on tarvetta laihduttaa. Itsellä tulee syötyä säännöllisesti vaikkei nälkä olisikaan, syöminen kun on niin kivaa. 

Kuuri suositellaan tekemään pari kertaa vuodessa. Nyt kun olen käyttänyt pakkauksen loppuun, voin todeta, että ehkä siitä on ollut apua. Vahva ehkä. No ei ainakaan haittaa, vaikka kyllähän nämä taitaa vähän höpöhöpö-juttuja olla.

Vasemmalla kuva minusta pari vuotta sitten, ennen Cushingia ja pömppistä, ja oikealla tällä viikolla otettuja kuvia. Kuvat on otettu aamulla, jolloin pömppis on pienimmillään. Iltaisin maha on aivan järkyttävä ja näyttää raskausmasulta.  

p%C3%B6mppis.jpg

 

No joo, onhan tämä pömppis yksi pienimmistä murheista maailmassa ja oireistani vähäpätöisin. Turhamaista kitinää siis :) Muuten tämä viikko on ollut hyvä ja vähäoireinen, olen säästynyt esimerkiksi aivosumulta. Nukkumatti on ollut kadoksissa, ja olen herännyt kolmelta aamuyöllä pirteänä kuin peipponen. Tavallisesti elimistön kortisoni laskee yöllä, mutta minulla se ilmeisesti on huippulukemissa yölläkin, kun ei nukuta. Parasta aamuyön heräämisissä on se, että voi lähteä lenkille nauttimaan raikkaasta kesäilmasta. Ehkäpä nuo aamulenkit ovat pitäneet myös aivosumun poissa.  

Mukavaa juhannusta!