Sain joululahjaksi kolmen kerran lahjakortin Brain Relief hemmotteluhoitoon. Käytin ensimmäisen kerran jo heti välipäivinä. 

brainrelief.jpg

En ollut ennen kuullutkaan tällaisesta hoitomuodosta. Kyseessä on Suomessa kehitetty, stressin katkaisemiseen tarkoitettu hoito. Brain Relief ei pyri minkään tietyn sairauden tai oireen parantamiseen, vaan tarjoaa rasittuneille aivoille mahdollisuuden syvään rentoutumiseen. Nykyihmisten kiireisellä elämäntyylillä tällaiselle hoidolle löytyy varmasti tarvetta. Jos hieronnalla rentoutetaan fyysisestä työstä väsyneitä ja kipeitä lihaksia, Brain Relief tarjoaa nykyajan tietotyöläisille mahdollisuuden pääkopan nollaamiseen. 

Hoito ei ollut hierontaa, vaan ennemminkin kevyttä koskettelua, sivelyä ja painalluksia. Hoidossa käsiteltiin pää, kasvot, yläselkä, kädet ja jalat polvista alaspäin. Hoito tehtiin vaatteiden läpi, ja suosituksena oli pukeutua ohuisiin vaatteisiin. Käsittely tehtiin hitailla ja rauhallisilla liikkeillä, ja etenkin päätä ja jalkoja käsitellessä kropan läpi meni kylmiä väreitä.

Hoidon aikana makasin pehmeällä hoitopöydällä selälläni, asentoa ei tarvinnut vaihtaa kesken kaiken. Yläselkä käsiteltiin pöydässä olevan reiän kautta. Peittojen alla oli mukavan lämmin, huoneen hämärä valaistus ja rentouttava musiikki auttoivat pääsemään tunnelmaan. Hoidon aikana ei puhuttu mitään, mikä oli myös mukavaa. Sai ihan vaan olla ja keskittyä rentoutumaan.  

Hoidon tavoitteena on syvä rentoutuminen, ja se onnistui. En sentään nukahtanut hoitopöydälle, vaikka niinkin voi käydä. Mutta kovasti haukotutti hoidon jälkeen. Hoidon jälkeen kannattaa varata kiireetöntä aikaa ihan vaan oleskeluun.   

Hoito kesti 50 minuuttia. Pitempäänkin olisi jaksanut, mutta kesto on suunniteltu kiireiseen arkeen sopivaksi. Hoidon voi tehdä sarjahoitona, ja suunnittelinkin seuraavaa kertaa parin kolmen viikon päähän. Hoito oli mukava irtiotto arjesta, hemmotteluhetki itselle. Suosittelen hoitoa etenkin stressaantuneille, hengähdyshetkeä kaipaaville kiireisen arjen puurtajille. Muistakaa pitää itsestä huolta.