Noniin. Tätä on pelätty, odoteltu, aavisteltu tulevaksi viimeiset kaksi vuotta, ja nyt se lävähti kännykän näytölle. Positiivinen koronatestin tulos. Olihan se arvattavissa, että jossain kohtaa sattuu omalle kohdalle, ja nyt oli tullut sen aika. 

Tauti rantautui meille tyttären myötä. Eräänä aamuna neiti ilmoitti olevansa flunssainen, ja samaan hengenvetoon, että muutama luokkakaveri on koronan takia pois koulusta. No ei muuta kuin testeihin. Positiivinen tulos tuli jo parin tunnin päästä. Meidän perheen kiire loppui siihen. Potilas määrättiin eristykseen. Koska muut perheenjäsenet on rokotettu, eristäytyminen koski vain sairastunutta, mutta kuitenkin suositeltiin välttämään ylimääräistä liikkumista kodin ulkopuolella. Niinpä jätimme suosiolla harrastukset ja muut ylimääräiset menot pois. Etätöitä tein jo muutenkin, joten ei vaikutusta siihen. 

Tyttären oireet olivat lieviä flunssaoireita. Hän otti kuitenkin ilon irti katsomalla netflixiä aamusta iltaan ja vaatimalla herkkuja olon helpottamiseksi. No se hänelle suotiin, kerrankos sitä koronaan sairastuu. 

Samassa huushollissa kun ollaan, jännättiin, kuka sitten sairastuu, ja miten pian. Omat oireeni alkoivat kuuden päivän päästä, kurkkukivulla ja omituisella ololla. Kotitesti näytti negatiivista, mutta koska taustalla oli selvä altistuminen, menin vielä viralliseen testiin, ja sainkin positiivisen tuloksen. Eivät siis kovin luotettavia nuo kotitestit. 

Oireet olivat minullakin lieviä. Kuumeinen ja pökkyräinen olo, mutta kuume ei noussut missään vaiheessa. Kurkkukipu piti hereillä kolmena yönä, mutta ei vaivannut päivällä juurikaan. Toki taisin juoda lämmintä teetä hereillä ollessa lähes jatkuvasti, mikä varmasti lievensi kurkkuoireita. Niistää on saanut jonkin verran ja kurkkua kutittaa. Omituinen olotila, mutta ei kovin sairas kuitenkaan. Olen saanut kolme rokotetta, ehkäpä sen ansiosta tauti tuli lievempänä. Otin muutamana ensimmäisenä päivänä ylimääräistä kortisonia, mutta sitten pärjäsin hyvin ilmankin, kun tauti ei ollut flunssaa kummoisempi. 

Mies sairastui seuraavaksi, viisi päivää minun jälkeen. Kaksi perheenjäsentä on vielä sairastamatta. Meillä on pitkä eristyskausi, kun kerran viikossa yksi sairastuu. Aika meinaa käydä pitkäksi eristyksessä. Olen ehtinyt lukea kirjoja, tehdä palapelejä, kuunnella podcasteja ja katsoa rästiin jääneitä webinaareja. Reilu viikko sairastumisesta olo on vielä vähän tukkoinen. Pienillä happihyppelyillä olen käynyt, mutta mitään rasittavaa en ole vielä uskaltanut tehdä, ettei tulisi mitään jälkitauteja. Tässä vaiheessa näyttää siltä, että päästiin melko vähällä. Siitä huolimatta, pysykää terveinä!